Το πρόγραμμα Κινητικότητας του ΔΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ πραγματοποιήθηκε από τις 24/11/2019 μέχρι τις 9/12/2019 στην Λεμεσό όπου συμμετείχε 17μελής ομάδα Βοηθών Φαρμακείου, 7μελής ομάδα δημοσιογράφων και 4μελής ομάδα καθηγητών του ΔΙΕΚ.

Οι Βοηθοί Φαρμακείων πραγματοποίησαν την δεκαπενθήμερη πρακτική του άσκηση σε επιχειρήσεις της Λεμεσού και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως “Έλεγχος ποιότητας φαρμάκων”, “Εξυπηρέτηση πελατών”, “Τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια”, “Διαχείριση αποθήκης”, “Διακόσμηση βιτρίνας φαρμακείου”, “Έλεγχος και Αξιολόγηση Καλλυντικών”, “Συναντήσεις με εταιρείες για εισαγωγή νέων προϊόντων”, “Δειγματισμός προϊόντων στους πελάτες”, “Καθαρισμός χώρου και εξοπλισμού”, “Νεανική Επιχειρηματικότητα” κ.ά.

Οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στους σταθμούς ΚΑΝΑΛΙ 6, ΕXTRΑ TV Cyprus, CAPITAL TV και στην εφημερίδα Πολίτης. Έπισκεύθηκαν επίσης τους τηλεοπτικούς σταθμούς Falcon WEB TV, ΑΛΦΑ και ΩΜΕΓΑ. Στους πιο πάνω σταθμούς οι σπουδαστές είχαν ενεργή συμμετοχή, σε εκπομπές των σταθμών. Σχεδίασαν και υλοποίησαν την παραγωγή σύντομου Ντοκυμαντέρ με τίτλο : «Πολυπολιτισμική Λεμεσός και οι Ελλαδίτες σ’ αυτή , από την 10ετία του ΄60 και εντεύθεν»

Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Το γεγονός ότι είχαν άμεση επαφή στο ξενοδοχείο και στους άλλους χώρους που επισκέφτηκαν με ξένους επισκέπτες στη Κύπρο και άλλους εκπαιδευόμενους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες τους έδωσε επιπρόσθετα την ευκαιρία, να κάνουν χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Στον πολιτιστικό τομέα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν με την συνοδεία ξεναγών που διέθεσε η ERCI την Λεμεσό, την Λευκωσία και την Πάφο.

Στον καθένα από τους πιο πάνω προορισμούς, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια σειρά από αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία.
Η πανηγυρική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο το οποίο τους φιλοξένησε κατά την διάρκεια της οποίας οποία τους απονεμήθηκαν και τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής και τα πιστοποιητικά απασχόλησης από τον Φορέα Υποδοχής.