Το πρόγραμμα Κινητικότητας του ΔΙΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ, με τίτλο “Η καινοτομία κάτω από τον φακό του μικροσκοπίου: Εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον“, πραγματοποιήθηκε από τις 24/11/2019 μέχρι τις 9/12/2019 στην Λεμεσό.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την υποδοχή της 14 μελούς ομάδας Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων, και του προσωπικού της και σύμφωνα με τις πρόνοιες της υπογραφείσας σύμβασης, η ERCI είχε ήδη εξασφαλίσει μετά από αίτημα της Διεύθυνσης και των Δικαιούχων της απαραίτητες διευθετήσεις για την άνετη διαβίωση των σπουδαστών, όπως επίσης και την μετακίνηση τους.
Για τις μετακινήσεις της ομάδας στις επισκέψεις σε άλλες πόλεις της Κύπρου και την καθημερινή πρακτική εξάσκηση χρησιμοποιήθηκαν μεταφορικά μέσα του εταίρου.
Μετά την πρώτη γνωριμία με την πόλη της Λεμεσού άρχισε η πρακτική και θεωρητική on the job κατάρτιση, που περιελάβανε ποικίλη θεματολογία από την ειδικότητα των μαθητών. Τέτοια θέματα ήταν “Αιμοληψίες”, “Όργανα αυτόματης ανάλυσης”, “Συσκευή προσδιορισμού λευκοκυτταρικού τύπου με χρήση μικροσκοπίου”, “Τεχνική αιμοληψίας σε Αιμοδοσία-Τράπεζα αίματος”, “Καλλιέργεια αναερόβιων μικροβίων”, “Ιολογικός έλεγχος” και άλλα.

Για την πρακτική εξάσκηση επιλέγηκαν τα Ιατρικά Εργαστήρια: A.T.CH. GENESIS CLINICAL LABORATOY, ETIKA LAB, Δρ. ΔΟΞΑ Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, STEPHANOS PAVLIDES LABORATORY, ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Το γεγονός ότι είχαν άμεση επαφή στο ξενοδοχείο και στους άλλους χώρους που επισκέφτηκαν με ξένους επισκέπτες στη Κύπρο και άλλους εκπαιδευόμενους
από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες τους έδωσε επιπρόσθετα την ευκαιρία, να κάνουν χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Στον πολιτιστικό τομέα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν με την συνοδεία ξεναγών που διέθεσε η ERCI την Λεμεσό, την Λευκωσία και την Πάφο.

Στον καθένα από τους πιο πάνω προορισμούς, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια σειρά από αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία.

Η πανηγυρική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο το οποίο τους φιλοξένησε κατά την διάρκεια της οποίας οποία τους απονεμήθηκαν και τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής και τα πιστοποιητικά απασχόλησης από τον Φορέα Υποδοχής.
Καταληκτικά αξιολογώντας το πρόγραμμα, μπορούμε να πούμε ότι, έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τους στόχους του, σαν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μεταξύ των Φορέων Αποστολής και Υποδοχής, αλλά και της συνέπειας και ωριμότητας που επέδειξαν οι μαθητές.