25Το 1o ΕΠΑ.Λ. Δάφνης και το ERCI, Educational, Research & Consultancy Institute με την βοήθεια του  Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), υλοποίησε το πρόγραμμα ERASMUS+ 2015-1-EL01-KA102-013348N για την Κινητικότητα στον τομέα της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το έτος 2015, με τίτλο ”Η νεανική επιχειρηματικότητα στον τουρισμό και η σύγχρονη προβολή της μέσω ιστότοπων’.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τρεις διαφορετικές ειδικότητες, της Εφαρμογής Η/Υ, της Διοίκησης και Οικονομίας και της Διοίκησης Εμπορίας και Διαφήμισης .

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου από τις 06/12/2015 μέχρι τις 21/12/2015 και τα μαθησιακά αποτελέσματα ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του προγράμματος και στις προσδοκίες του ΕΠΑ.Λ. και των δικαιούχων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις εταιρείες ERCI, BIA Consulting, Singular Computers Systems και V.K. Computerland Centre, Custom PC Systems, P.S POS Computers και στα ξενοδοχεία Kapetanios Limassol Hotel και Curium Palace Hotel. Επίσης, εκτός από την πρακτική εξάσκηση το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με την  θεωρητική κατάρτιση σε θέματα του ιστορικού, κοινωνικού, οικονομικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Κύπρου και με πολιτιστικές επισκέψεις σε όλο το νησί.

 Οι σπουδαστές και οι συνοδοί τους έλαβαν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος από το ERCI, τις εταιρείες για την πιστοποίηση της πρακτικής τους εξάσκησης, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση του Ευρωδιαβατηρίου (Europass).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *