Το πρόγραμμα Κινητικότητας του Πειραματικού Δ.ΙΕΚ Θέρμης πραγματοποιήθηκε από τις 15/10/2022 μέχρι τις 30/10/2022 στην Λεμεσό της Κύπρου. Σε αυτό έλαβαν μέρος οι ειδικότητες Εφαρμοσμένων Τεχνών Χορού αλλά και το Τμήμα Τουριστικών Ειδικοτήτων.

Μετά την πρώτη γνωριμία με την πόλη της Λεμεσού οι 2 ροές καταρτιζόμενων, είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν πρακτικά, επάνω στα κομμάτια των ειδικοτήτων τους.

Οι σπουδάστριες του τμήματος Χορού, επισκέφτηκαν διάφορες σχολές χορού, στις οποίες και παρακολούθησαν, ποικίλα τμήματα όπως αυτά του σύγχρονου, μπαλέτου, hip hop και Latin. Στην συνέχεια μαζί με την βοήθεια των καθηγητών της εκάστοτε σχολής, κατάφεραν να εφαρμόσουν στην πράξη όλα αυτά που έμαθαν διδάσκοντας τμήματα μικρότερων ηλικιών. Αξίζει να σημειωθεί, πως με αφορμή το επίκαιρο ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης, οι καταρτιζόμενες, συμμετείχαν σε μία ταινία μικρού μήκους, υπό τον ρόλο της ειδικότητάς τους, περνώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

To Τμήμα Τουριστικών Ειδικοτήτων είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τη πρακτική του άσκηση περνώντας από όλους τους τομείς των ξενοδοχειακών μονάδων στους οποίους εργάστηκαν. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του κάθε τομέα κατάφεραν να λύσουν τυχόν απορίες τους επάνω στο κομμάτι της εργασίας αλλά και να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι η εργασία τους στο μέλλον.

Παράλληλα το πρόγραμμα συνόδευσαν άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με μερικές από αυτές να είναι η ξενάγηση στην πόλη της Λεμεσού αλλά και η επίσκεψη των σπουδαστών στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας με σκοπό την επαφή του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών Χορού με το αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως κατά την διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην πόλη της Πάφου και της Λευκωσίας. Εκεί, με την συνοδεία ξεναγού, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να μάθουν για την ιστορία των πόλεων αλλά και να επισκεφτούν διάφορα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία.

Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση της  αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης που έλαβε μέρος στο ξενοδοχείο στο οποίο και φιλοξενήθηκαν. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους καταρτιζόμενους τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής και τα πιστοποιητικά απασχόλησης από τον Φορέα Υποδοχής.